Familjehemscentrum

Familjehemscentrum är ett samarbete mellan kommunerna i Umeåregionen, dock ej Örnsköldsviks kommun. Syftet är att höja kvaliteten för våra barn och ungdomar genom att öka utbudet av valbara familjehem i Umeåregionen. Det blir då lättare att matcha rätt familjehem till rätt barn så att barnen kommer till hem som passar dem.

Vi behöver fler som är intresserade av att bli familjehem

Som familjehem välkomnar du någon annans barn som familjemedlem i din familj. En del barn växer upp i sitt familjehem, andra bor i familjehemmet under en kortare period och kan sedan flytta tillbaka till sina föräldrar.

Vill du göra skillnad för ett barn? Kontakta oss på familjehemscentrum så berättar vi mer om hur det är att vara familjehem. Ditt intresse är varmt välkommet eftersom behovet av nya familjehem är stort.

En kort film om att vara familjehem:

Kontakt

Familjehemscentrum
090-16 10 02
mejl

Intresserad av att bli familjehem?

Läs mer på Umeå kommuns webb. Där hittar du intresseanmälan om att bli familjehem samt mer information om vad det innebär att vara familjehem.

Umeåregionens kansli, Umeå kommun, 901 84 Umeå
Besöksadress: Sveagatan 8 (Viva-huset)
090-16 13 32, www.umearegionen.se 

På www.umearegionen.se kan du läsa mer om samverkan och utveckling i Umeåregionen, ett arbete med visionen att regionen ska vara "världens bästa livsmiljö för en kvarts miljon människor 2050". Välkommen att ställa frågor, lämna synpunkter eller idéer. Kanske kan du bidra till att utveckla Umeåregionen och förverkliga visionen.